4 sept. 2013

Antrenarea păsărilor tinere, Partea 5 – O echipă veritabilă!


După aproximativ două săptămâni sau cam aşa ceva, păsările tale ar trebui să formeze un stol legat. Cu toate astea, în această fază de început (primele câteva săptămâni), este normal să vezi câteodată cum unii porumbei se separă de stol, însă oferindu-le posibilitatea ei îşi vor remedia comportamentul.

În jurul acestui interval de timp, vei dori ca echipa ta să zboare vreo 30 de minute şi pe măsură ce săptămânile trec, îţi vei dori ca durata de zbor să crească tot mai mult.

De obicei, o echipă sănătosă și bine întreținută de porumbei jucători va începe în mod natural să petreacă mai mult timp în aer. Dacă unii indivizi intenţionează să aterizeze, puteţi să-i forţaţi să se lege din nou de stol alungându-i cu ajutorul unui furtun cu apă sau a unei mingi pe care o aruncaţi în aer. Orice pasăre care vrea să aterizeze în ciuda tuturor eforturilor depuse de tine, ar trebui să ridice semne de întrebare!

Aceşti porumbei trebuie elimaţi sau sacrificaţi, altfel comportamentul lor prostesc poate fi copiat de ceilalţi. Răul trebuie rapid tăiat de la rădăcină! Am avut şi eu parte de asemenea păsări tinere care mi-au ruinat o întreagă echipă fiindcă nu am acţionat când şi cum trebuia.

Uneori un porumbel poate ateriza repede datorită faptului că este înfometat, el mâncând mai încet nu apucă să se sature, iar din acest motiv pur şi simplu nu are energie suficientă pentru a se menţine în zbor şi vrea să intre mai devreme în cuşcă pentru a mânca. Dacă nu poţi hrăni separat această pasăre (îţi consumă mult timp) atunci trebuie să iei în considerare opţiunea de a o elimina din echipă.

În alte rânduri aceste păsări nu au capacitatea fizică sau mentală de a face faţă rutinei antrenamentului. Trebuie să fii concentrat şi păsările de genul acesta să le îndepărtezi imediat. Nu merită să le acorzi atenţie pentru că vor cauza mai multe probleme decât merită. Sunt alţi porumbei care ”fac ceea ce trebuie să facă” şi nu merită să-ţi pierzi timpul cu o asemenea pacoste.

Acum a venit momentul să menţionez că o echipă bine pregătită poate zbura cel puţin 60 – 90 de minute pe zi, timp de 5 – 6 zile pe săptămână. Într-o linie de buni jucători jocul va avea grijă de el însuşi. O mâncare adecvată şi un program bine stabilit de antrenament va permite ca genetica păsării să se manifeste şi jocul va veni de la sine. În anumite familii porumbeii încep să joace de la 4 – 6 luni, la altele mai târziu de la 7 – 8 luni. Doar fi consecvent și jocul se va arăta. Mult succes!

Articol preluat de pe www.roller-pigeon.com
Autor: Tony Chavarria
Traducerea şi adaptarea în limba română: Văcuţ Dorian Laurenţiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

rosii de Targoviste